Nyilvános konzultáció a közös konszolidált társaságiadó-alapról

logo_en_MÜEAz Európai Bizottság nyilvános konzultációt indított, hogy átfogóbb képet kapjon azokról a lehetséges intézkedésekről, amelyek a közös konszolidált társaságiadó-alapról szóló, ismételten előterjesztendő javaslatának részét képezhetik.

A visszajelzéseket az idén júniusban indult, méltányos és hatékony társasági adózásra vonatkozó cselekvési terv alapján gyűjtik. A Bizottság 2016. január 16-ig várja a vállalkozások, a civil társadalom és egyéb érdekelt felek véleményét, melyek a várhatóan jövőre elkészülő felülvizsgált jogszabályba épülhetnek be.

A nyilvános és széleskörű konzultáció a jogszabály-javaslatok előkészítésének egyik fontos lépése az EU-ban. Ez a konzultáció segíti a Bizottságot az információk és tények megismerésében és azok elemzésében – annak érdekében, hogy kialakítsa a lehetséges módját az egységes konszolidált társaságiadó-alappal kapcsolatos munka újraindításának.

 

 

Forrás: ec.europa.eu


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .