Szalon Esték – “Ahol a művészet találkozik a hétköznapokkal”

Modulart_MÜEA XVI-XVII. századi létforma hívta életre a szalont, mint építészeti teret. A szalonok mindig a házigazda(-ák) személyéhez kötődően formálódtak, a vendégek és “animátorok” hasonló értékrend mentén képzelték el a világ rendjét és ezzel összefüggésben a művészeti önkifejezésben is kialakultak a közösen ápolt formák.

A művészt felértékelte az új arisztokrácia szellemi útkeresése, s a közös értékek kialakulásáig kéz a kézben haladt a kísérletező művész és a vállalkozó nagypolgár.Tovább a Szalon rövid történeti áttekintésére.

A romantikus eszmény teszi ma is oly nosztalgikussá kortárs művészeinkben a szalonok világát.

A Szalon Esték rendezvényeink célja, hogy megmutassuk, a művészet, kultúra hogyan nyilvánulhat meg a hétköznapjainkban. Olyan érdekességeket vagy más nézőpontokat mutassunk, amellyel a nálunk töltött idő a kulturális élményen, kikapcsolódáson túl akár gyakorlatba ültethető ismeretekkel, gondolatokkal, inspirációval szolgáljon vendégeinknek.

Van-e társadalmi hasznossága a Művészetnek? A művészetek és kultúrák iránti tudatosabb figyelmünk támogatja-e privát és üzleti életünk sikerességét? El tudjuk-e képzelni a környezetünket, életünket művészetek nélkül? Lehetnek olyan ismeretek vagy nézőpontok, amelyek megismerése saját életünk irányára is jótékony hatású lehetnek?

Szeretettel várjuk rendezvényeinken.
Modul Art Academy

 

A szalon esték részletes programja az alábbi linkre kattintva érhető el:


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .