Nemzeti Civil Akadémia

A DUE Médiahálózat 2017 január-februárban Nemzeti Civil Akadémiát tart a civil_akademia_mueképviselői és az érdeklődők számára. Az ingyenes programsorozat résztvevői magas fokú kommunikációs kompetenciák birtokába kerülhetnek a 3 témanap során.

 

 

A Nemzeti Civil Akadémia január-februári programjai abban segítenek a civil szervezeteknek és az érdeklődőknek, hogy hatékonyabban tudjanak kommunikálni szimpatizánsaikkal, a médiával, potenciális támogatóikkal. Hogyan viselkedjünk, levelezzünk, írjunk, beszéljünk, hogyan képviseljük az ügyet, amiért dolgozunk? Hogyan találhatnak célba az ötleteink? Hogyan kommunikáljunk? Hogyan tűnjünk ki a tömegből? Hogyan használjuk tudatosan a közösségi médiafelületeket? Mit kell tudni a rendezvényszervezésről? Ezekre, és több tucat hasonló kérdésre ad választ a DUE Médiahálózat Nemzeti Civil Akadémiája. A programsorozat valamennyi magyarországi civil szervezet képviselője számára nyitott és ingyenes!

Miért érdemes részt venni a programsorozaton?

– Profi, a médiában jártas szakemberek (többek között újságírók, rádiós- és televíziós, valamint kommunikációs szakemberek, egyetemi tanárok, rendezvényszervezők, tipográfusok) tartanak előadásokat;

– a résztvevők magas fokú kommunikációs kompetenciák birtokába kerülhetnek a 3 képzés során;

– a DUE 27 éves szakmai tapasztalattal rendelkezik az egyesületi, civil szektort illetően;

– a modern kutatásokon alapuló gyakorlati, sokszínű képzési-ismeretterjesztési forma abban segíti civil barátainkat, hogy tevékenységüket, céljaikat professzionális módon, hatékonyan tudják közvetíteni a médiában és a társadalomban.

Milyen témák köré szerveződik a programsorozat?

– A média működési mechanizmusai – hogyan ad, hogyan hat?

– Mi minden a média? Kik a célcsoportjaik, kikhez érnek el valójában?

– Kik a befogadók? Kiknek küldjük az üzeneteinket és kiknek szeretnénk küldeni?

– Naivitás és valóság: hogyan kellene működnie szerintünk, és hogyan működik a valóságban?

– A hírértékű média: benne vagyok a tévében, rádióban!

– Ahol minden elfér: internet, online médiumok

– A demokratikus média: közösségi oldalak, blogok

– Kitűnni a tömegből: lehetőségek a közösségi médiában (hirdetések, szpotok, vizuális megoldások, webdizájn); hirdetések a neten, nyomtatott sajtóban, rádiószpotok, televíziós megjelenések; saját kiadványok, szórólapok gazdaságosan, célirányosan; megjelenés rendezvényeken

Időpontok és helyszín:

2017.január 19., február 2. és február 9. (11–15 óra)
Budapesti Metropolitan Egyetem (1148 Budapest, Nagy Lajos király útja 1–9.)

Jelentkezés módja

Az ingyenes programsorozatra valamennyi magyar civil szervezet képviselője, munkatársa, segítője regisztrálhat az innen letölthető nyomtatvány kitöltésével és visszaküldésével e-mailben a due@due.hu e-mail címre. (A regisztrációs lapot személyenként kérjük kitölteni, de egy szervezettől több érdeklődőt is fogadunk!)

A helyszín befogadóképessége sajnos véges, ezért a jelentkezéseket érkezési sorrendben rögzítjük és igazoljuk vissza. Az egyes képzésekre külön-külön is lehet regisztrálni, de mindenképpen érdemes mindhárom programon részt venni az ismeretek komplex elsajátítása érdekében!

Jelentkezési határ

2017.január 16. (12 óra)

További információ

E-mail: due@due.hu

Telefon: 061 222 8213

A Nemzeti Civil Akadémia a Nemzeti Együttműködési Alap támogatásával valósul meg.

Forrás: due.hu

A hozzászólások le vannak tiltva.