A jövő elkezdődött – forradalom zajlik – Megatrendek konferencia 2016. november 9.

konferencia_magatrend_mueIdőpont és helyszín: 2016. november 9., 17:30-20:00 – 1068 Budapest, Városligeti fasor 42. – előadóterem

10-15 év múlva már Budapesten sem lesz fehér holló az elektromos autó, sőt az önvezető autó sem. Az otthonaink is átalakulnak, ismerni fogják szokásainkat, és rengeteg terhet levesznek a vállunkról. Jó eséllyel a házad következő tetőfelújításakor már olyan tetőcserepet építhetsz be, amely nem csak a normál áramellátásodat, de a fűtésszámlát, vagy akár az autód “üzemanyagát” is megtermeli.

Forradalom előtt-közben vagyunk…

amely sok esetben teljesen új lapokat fog osztani. Ezrével dolgoznak kis és közepes vállalatok ezeken az új területeken, amelyekből jó néhányból óriás lesz, a jövő óriásvállalatai. Ahogyan néhány évtizede – lehet, hogy csak néhány éve – a mai nagyok még garázscégek voltak, ma pedig uralják a technológiai szektort (Apple, Microsoft, Google, Tesla stb.), úgy épülnek fel új birodalmak ennek az új technológiai forradalomnak a pezsgésében. Természetesen a nagyokból is még nagyobbak és még erősebbek lehetnek, ha élére állnak a fejlesztéseknek.

Egy olyan konjunktúra elején vagyunk tehát, amikor a következő egy-két évtizedben…

  • Az újonnan készülő autók 90-100%-a új, elektromos hajtás-technológiával működő lesz.
  • Az új technológia kapcsán új iparágak – pl. akkumulátor technológia – válnak stratégiai fontosságúvá.
  • A házakba milliószám építik be a szenzorokat, vezérlő chipeket vagy komplett rendszereket.
  • Egymással versenyezve indulnak fejlesztések az egyre “okosabb”, önálló döntésekre képes számítógépes rendszerek, amelyek vezérlik az új eszközöket.
  • A koncentrált energiatermelés helyett/mellett egyre több – energetikailag önellátó ház, üzem épül.

További információ a konferencia weboldalán

A hozzászólások le vannak tiltva.