Budapesti Civil Információs Centrum – hírlevél 2016. évi 2. szám

CIC hírelvél_februárÍzelítő a tartalomból:

  • CIB Bank pályázat
  • Események, ingyenes fórumok

·        Egy kérdés – egy válasz

Itt letölthető a CIC_hírlevél_február

 

CIB Bank pályázat
Határidő: 2016. március 31.
Közhasznú civil szervezetek, egyesületek, alapítványok pályázhatnak idén a CIB Társadalmi Felelősségvállalás Alapítvány „Tenni tudunk” pályázatán. A téma a gyermekegészségügy, különös tekintettel a korai fejlesztésre. Az alapítvány összesen 20 millió forintot oszt majd szét.
A CIB Alapítvány pályázatának célja a korai fejlesztésre szoruló gyermekek esélyegyenlőségének, életminőségének javítása, fejlesztésük támogatása, a velük foglalkozó szakemberek, oktatók, szülők, és egyéb támogatói csoportok segítése. A pályázat keretében 2016-ban összesen 20 millió forint összegű támogatás kerül szétosztásra, az egy pályázatra adható minimális támogatási összeg 2 millió forint.
Az Alapítvány olyan közhasznú szervezetek jelentkezését várja, akik főként az újszülött és 8 éves kor közötti gyermekekkel foglalkoznak. A pályázatra jelentkezni lehet a korai oktatást és gondoskodást biztosító szolgáltatásokkal, a veszélyeztetett gyermekek kiszűrését segítő, diagnosztikai és gyógyítási szolgáltatásokkal, de akár a korai gondozást végző szakemberek közösségének létrehozásával, beltéri és kültéri tanulási környezet kialakításával, illetve a társadalmi tudatformálást végző kezdeményezésekkel.
Február 1-től két hónapig érkezhetnek be a CIB Alapítványhoz azok a pályázati anyagok, amelyek megfelelnek az alapítvány honlapján www.cib.hu/cibalapitvany található részletes pályázati kiírásnak. A támogatás odaítéléséről június 1-ig döntés születik. A pályázatok beadási határideje: 2016. március 31.
Elsősorban új programjaik megvalósításához pályázhatnak támogatásért a szervezetek, de nem kizáró ok, ha már meglévő kezdeményezés fejlesztésével, folytatásával jelentkeznek. A beérkezett anyagokat egy háromfős, független bíráló bizottság fogja egységes értékelési rendszer alapján előzetesen pontozni, a legtöbb pontot elért pályázók között pedig a kuratórium dönt a támogatás odaítéléséről.
A CIB Alapítvány az elmúlt több mint 10 évben nagyságrendileg 100 projekt megvalósításához összesen 300 millió forintot meghaladó támogatással járult hozzá.
forrás: nonprofit.hu

További információk a Budapesti Civil Információs Centrum hírlevelének 2016. évi 2. számában–  CIC_hírlevél_február


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .