Az Ericsson ingyenes coaching lehetőséget hirdet női vezetőknek

CoachingNői vezetők számára hirdet ingyenes, nyílt, csoportos coachingot az Ericsson Magyarország. A programot a vállalat képzett coachai önkéntes alapon tartják meg. 2015 végén a vállalat K+F szervezete nyerte el a Nemzetközi Coach Szövetség (ICF) Magyar Tagozata által meghirdetett „Az Év Coaching Szemléletű Szervezete” díját.

 

A cégen belül aktív, hosszú távú fejlődési ívbe illesztett coaching élet zajlik, ahol kiemelt szerepet kap az egyéni potenciál kibontakoztatása. Alulról és felülről jövő kezdeményezések integrálásával, külső és belső coachok együttes jelenlétével erősítik a coaching kultúrát. 

 

Női vezetőknek nyílik most lehetősége részt venni ebben a kezdeményezésben, ezáltal is segítve önmagukat a céljaik elérésében. A 7 alkalmas programsorozat április közepén indul, résztvevőit pályázat során választják ki. Jelentkezni motivációs levélben kell 2016. április 1-ig. A csoportok 10 fősek (amiből 2 fő az Ericsson Magyarország vezetői közül kerül ki), a foglalkozások kéthetente, a délutáni/esti órákban zajlanak (16.30-19.00 között) az Ericsson K+F Központjában (1117 Budapest, Irinyi József u. 4-20.). 2016 tavaszán 3 csoport indul. 

 

A csoportos coaching egy fejlesztő folyamat, ahol vezetői témákat (mint például munka magánélet integráció, vezetői szereppel kapcsolatos kérdések, konfliktuskezelés, személyes márka építés) beszélnek át, egyéni fejlődési célok mentén. A program során fejlődik az empátia, az együttműködés, a tudatosság, a problémamegoldás, és a coachkészségek. Használva a többi résztvevő erőforrásait, új perspektívákkal, meglátásokkal, ötletekkel gazdagodnak a csoporttagok. 

 

Mi történik majd a program során? 

  • A program elején a résztvevők megállapodnak azokban az együttműködési elvekben, amelyek segítenek majd a közös munka során. Megkeresik a tanulási céljaikat, megnézik, hogy pontosan milyen eszközökkel fognak dolgozni, és gyakorlatot szereznek a használatukban. 
  • Ezt követően a résztvevők által behozott vezetői dilemmákat dolgozzák fel, a csoport aktív támogatásával. A téma feltárásán túl, az érintett egy mélyebb megértéssel és konkrét akciótervvel távozik, miközben a többiek saját tapasztalataikkal, meglátásaikkal és különböző coaching eszközökkel segítik őt ebben a munkában. Az egyes történetekből mindenki tanul, hisz jellemzően olyan témák kerülnek napirendre, amelyekkel minden vezető találkozhat munkája során. Minden alkalom végén ezeket a tanulásokat a résztvevők szintetizálják és tudatosítják is. 
  • A teljes programsorozat végén összegzik a közösen megtett utat, visszatekintenek a kitűzött tanulási célokra, a közös munkára, együttműködésre. 

 

Jelentkezés: Motivációs levélben (név, pozíció, cég, vezetői tapasztalat, jelenleg hány emberért felel, hogyan látja magát 3 év múlva, hogyan segíti a céljai eléréséhez ez program) a meghivo@ericsson.com címen „Női vezető coaching” tárgymegjelöléssel 2016. április 1-ig.

 

Az Ericsson célja, hogy 2020-ra munkatársaik 30% nő legyen. A vállalat egyik erőssége abban rejlik, hogy sokszínű csapatokat hoznak létre, amelyek különböző korú, nemű, kultúrájú emberekből állnak össze. Ez a színesség és különbözőség egészen más álláspontokat és ötleteket generál, amely kiemelt jelentőségű az innovációban.

 

Forrás: hirek.prim.hu


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .